Amalia Barbera d'Alba 2015

Op voorraad
2015 | 0,75 l. | 6 / DS | 15% | BIO | Bevat SO2 | IT
Categories: Catalogus , Rode Wijn , Wines
Amalia Barbera d'Alba 2015 is beschikbaar om te kopen in stappen van 6

Wijn

Amalia Barbera d’Alba

 

Domein en Wijnmaker

Cascina Amalia | Paolo Boffa

 

Gebied

Montforte d’Alba | Piëmonte | Italië

 

Areaal

60 ha in eigendom | geen aangekochte druiven

 

Productie

Onbekend aantal flessen per jaar

 

Druivenras

Barbera

 

Type wijn

Rood

 

Historie

De familie Boffa heeft zich sinds 2003 gevestigd op de glooiende hellingen van Monforte d’Alba in het kleine dorpje Sant’Anna. Dit is de bakermat van de grote Barolo-wijnen met bekende cru’s als Bussia en Le Coste die bij Amalia in de basiscuvée worden verwerkt. Zoon Paolo Boffa is verantwoordelijk voor het domein en maakt naast zijn Barolo tevens een overheerlijke Dolcetto en een zachtaardige Barbera. Het domein is nog jong, maar ze maken uitstekende wijnen, een ware ontdekking.

 

Wijngaarden

Barbera is, na de nebbiolo, de meest aangeplante druivensoort in Piëmonte. De druiven voor deze wijn komen van de Montagliarotto wijngaard, die is bijna 6 ha groot en bestaat uit 2 percelen nebbiolo en 2 percelen barbera. Hier worden de Barbera d’Alba en de Barbera d’Alba Superiore van gemaakt. De wijngaard heeft een westelijke positie en de bodem bestaat uit klei gemengd met krijt.

 

Kelder

Bij Amalia worden de druiven met de hand geplukt. Na een schilinweking van 10 dagen en de alcoholische vergisting rijpt de wijn nog verder gedurende 7 maanden in roestvrijstalen tanks.

 

Geur en Smaak

De wijn heeft een intens rode kleur en kersen in de neus met wat aardse ondertonen. In de smaak krachtig met fijne zuren en frisse rode bessen in de afdronk.

 

Bio- Biodynamisch

Nee, conventionele wijnbouw.

 

Copyright © WYTSE VAN DER ZWEEP 20-03-2018 14:23