Corte Moschina Amarone della Valpolicella DOCG Rosso 2014

Op voorraad
2014 | 0,75 l. | 6 / DS | 15% | Bevat SO2 | IT
Categories: Rode Wijn , Catalogus , Wines
Corte Moschina Amarone della Valpolicella DOCG Rosso 2014 is beschikbaar om te kopen in stappen van 6

Wijn

Corte Moschina Amarone della Valpolicella DOCG Rosso

 

Domein en Wijnmaker

Corte Moschina | Alessandro Danese

 

Gebied

Roncà | Valpolicella | Veneto | Italië  

 

Areaal

35 ha in eigendom | geen aangekochte druiven

 

Productie
100.000 flessen per jaar

 

Druivenrassen

Corvina | Corvinone | Rondinella | Cabernet Sauvignon

 

Type wijn

Rood

 

Historie
Aan de voet van de heuvels van de van de berg Lessini ligt in het midden van een groene zee van wijnranken het historisch gerestaureerde landhuis ‘Corte Moschina’. Niet voor niets staat dit gebied met de hoofdstad Verona op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In dit prachtige landhuis worden net zo mooie wijnen gemaakt door de Italiaanse familie Danese. Vroeger werden de druiven verkocht aan de plaatselijke coöperatie of in bulk verhandeld. Tegenwoordig maakt inmiddels de vierde generatie zijn eigen wijnen onder de bezielende leiding van Alessandro en Giacomo Danese.

 

Wijngaarden

De wijngaarden van Corte Moschina liggen in de omgeving rond het stadje Roncà dat gedomineerd wordt door twee (niet werkende) vulkanen Crocetta en Calvarina die wel 40 miljoen jaren oud zijn. De druivenstokken gedijen goed op de donkere bijna zwarte vulkanische bodem die rijk is aan mineralen en basalt. In de DOCG Valpolicella liggen de percelen met de inheemse druivenrassen corvina, corvinone en rondinella. Bijzonder is de toevoeging in de blend van de internationale druif cabernet sauvignon die de wijn meer diepgang geeft. Deze wijngaarden bevinden zich in Colli Berici.

 

Kelder

De oogst gebeurt handmatig aan het einde van september als de druiven optimaal rijp zijn. De trossen worden vervoerd in kleine kisten van 10 kg zodat ze niet kapot gaan tijdens transport. Daarna drogen de druiven in de kisten op zolders voor minstens 120 dagen waardoor er meer concentratie en suikers ontstaan. Dit proces is typerend voor Amarone wijn, ook wel de Koning van Italië genoemd. De alcoholische vergisting vindt daarna plaats gedurende 30 dagen in roestvrijstalen tanks. Daarna rijpt de wijn nog 24 maanden in eikenhoutenvaten van verschillende maten.   

 

Geur en Smaak

De wijn is diepdonkerrood van kleur met in de geur typische aroma’s van kersen, zwarte bessen, chocolade en specerijen. Een zeer complexe wijn met een rijke, volle smaak in de mond met stevige tannines en licht bittertje in de afdronk. Amarone betekent bitter in het Italiaans.

 

Bio- Biodynamisch

Nee, conventionele wijnbouw.

 

Copyright © WYTSE VAN DER ZWEEP 21-02-2018 14:57