Corte Moschina Valpolicella DOC Rosso 2016

Op voorraad
2016 | 0,75 l. | 6 / DS | 13% | Bevat SO2 | IT
Categories: Catalogus , Rode Wijn , Wines
Corte Moschina Valpolicella DOC Rosso 2016 is beschikbaar om te kopen in stappen van 6

Wijn

Corte Moschina Valpolicella DOC Rosso

 

Domein en Wijnmaker

Corte Moschina | Alessandro Danese

 

Gebied

Roncà | Valpolicella | Veneto | Italië  

 

Areaal

35 ha in eigendom | geen aangekochte druiven

 

Productie
100.000 flessen per jaar

 

Druivenrassen

Corvina | Corvinone | Rondinella | Cabernet Sauvignon

 

Type wijn

Rood

 

Historie
Aan de voet van de heuvels van de van de berg Lessini ligt in het midden van een groene zee van wijnranken het historisch gerestaureerde landhuis ‘Corte Moschina’. Niet voor niets staat dit gebied met de hoofdstad Verona op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In dit prachtige landhuis worden net zo mooie wijnen gemaakt door de Italiaanse familie Danese. Vroeger werden de druiven verkocht aan de plaatselijke coöperatie of in bulk verhandeld. Tegenwoordig maakt inmiddels de vierde generatie zijn eigen wijnen onder de bezielende leiding van Alessandro en Giacomo Danese.

 

Wijngaarden

De wijngaarden van Corte Moschina liggen in de omgeving rond het stadje Roncà dat gedomineerd wordt door twee (niet werkende) vulkanen Crocetta en Calvarina die wel 40 miljoen jaren oud zijn. De druivenstokken gedijen goed op de donkere bijna zwarte vulkanische bodem die rijk is aan mineralen en basalt. Deze unieke ligging van de wijngaarden maakt dat de wijnen een uitzonderlijk karakter hebben. In de DOC Valpolicella liggen de percelen met de inheemse druivenrassen corvina, corvinone en rondinella die zo kenmerkend zijn voor deze wijn. Bijzonder is de toevoeging in de blend van de internationale druif cabernet sauvignon die de wijn meer diepgang geeft. Deze wijngaarden bevinden zich in Colli Berici.

 

Kelder

De druiven worden handmatig geoogst in september wanneer ze goed zijn doorgerijpt. De trossen worden vervoerd in kleine kisten van 10 kg zodat de bessen niet kapot gaan tijdens transport. De eerste vergisting vindt plaats gedurende 30 dagen in roestvrijstalen tanks.  Daarna rijpt de wijn nog 10 maanden op de tank waardoor zijn frisse en fruitige karakter behouden blijft.  

 

Geur en Smaak

De kleur is donkerrood met een glinsterende glans, in de neus aroma’s van zwarte bessen, rode kersen en specerijen. In de mond soepel, delicaat met zachte tannines en een perfecte balans.

 

Bio- Biodynamisch

Nee, conventionele wijnbouw.  

 

Copyright © WYTSE VAN DER ZWEEP 21-02-2018 14:57