Corte Moschina Valpolicella Ripasso Superiore DOC Rosso 2015

Op voorraad
2015 | 0,75 l. | 6 / DS | 14% | Bevat SO2 | IT
Categories: Catalogus , Rode Wijn , Wines
Corte Moschina Valpolicella Ripasso Superiore DOC Rosso 2015 is beschikbaar om te kopen in stappen van 6

Wijn

Corte Moschina Valpolicella Ripasso Superiore DOC Rosso

 

Domein en Wijnmaker

Corte Moschina | Alessandro Danese

 

Gebied

Roncà | Valpolicella | Veneto | Italië  

 

Areaal

35 ha in eigendom | geen aangekochte druiven

 

Productie
100.000 flessen per jaar

 

Druivenrassen

Corvina | Corvinone | Rondinella | Cabernet Sauvignon

 

Type wijn

Rood

 

Historie
Aan de voet van de heuvels van de van de berg Lessini ligt in het midden van een groene zee van wijnranken het historisch gerestaureerde landhuis ‘Corte Moschina’. Niet voor niets staat dit gebied met de hoofdstad Verona op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In dit prachtige landhuis worden net zo mooie wijnen gemaakt door de Italiaanse familie Danese. Vroeger werden de druiven verkocht aan de plaatselijke coöperatie of in bulk verhandeld. Tegenwoordig maakt inmiddels de vierde generatie zijn eigen wijnen onder de bezielende leiding van Alessandro en Giacomo Danese.

 

Wijngaarden

De wijngaarden van Corte Moschina liggen in de omgeving rond het stadje Roncà dat gedomineerd wordt door twee (niet werkende) vulkanen Crocetta en Calvarina die wel 40 miljoen jaren oud zijn. De druivenstokken gedijen goed op de donkere bijna zwarte vulkanische bodem die rijk is aan mineralen en basalt. In de DOC Valpolicella liggen de percelen met de inheemse druivenrassen corvina, corvinone en rondinella die zo kenmerkend zijn voor deze wijn. Bijzonder is de toevoeging in de blend van de internationale druif cabernet sauvignon die de wijn meer diepgang geeft. Deze wijngaarden bevinden zich in Colli Berici.

 

Kelder

De oogst gebeurt handmatig aan het einde van september in het najaar. De trossen worden vervoerd in kleine kisten van 10 kg zodat ze niet kapot gaan tijdens transport. De eerste vergisting vindt plaats gedurende 30 dagen in roestvrijstalen tanks.  Daarna volgt de tweede vergisting gedurende 20 dagen door toevoeging van de overblijfselen van geperste druiven van de Amarone wijn (die wordt gemaakt van ingedroogde druiven). Deze procedure is uniek voor het maken van de Ripasso wijn. Daarna rijpt de wijn nog 18 maanden in eikenhouten vaten van verschillende maten.   

 

Geur en Smaak

Donkerrood van kleur en in de geur typische aroma’s van zwarte kersen, zwarte bessen en specerijen. In de mond intens, rond, vol met gepolijste tannines en een licht bittertje in de afdronk.

 

Bio- Biodynamisch

Nee, conventionele wijnbouw.  

 

Copyright © WYTSE VAN DER ZWEEP 21-02-2018 14:57