Eresma Rueda Verdejo Blanco Viñas Viejas 2018

Op voorraad
2018 | 0,75 l. | 6 / DS | 12,5% | Bevat SO2 | ES
Categories: Catalogus , Witte Wijn , Wines
Eresma Rueda Verdejo Blanco Viñas Viejas 2018 is beschikbaar om te kopen in stappen van 6

Wijn

Eresma Rueda Verdejo Blanco Vinas Viejas

 

Domein en Wijnmaker

Bodegas Eresma | Jose Lorenzo Tejedor de Prada

 

Gebied

Olmedo | Rueda | Castilla y Léon | Spanje

 

Areaal

120 ha in eigendom | 110 ha aangekochte druiven

 

Productie

2.000.000 flessen per jaar

 

Druivenras

Verdejo

 

Type wijn

Wit     

 

Historie

Bodegas Eresma is een samenwerkingsverband van verschillende vrienden, wijnliefhebbers en druiventelers. In 2006 heeft het samenwerkingsverband in het dorpje Olmedo te midden van de D.O. Rueda geresulteerd in een nieuwe bodega. De naam Eresma is te danken aan de gelijknamige rivier die door het dorpje kronkelt. Plaatselijk kent men de bodega ook nog onder de naam La Sotteraña zoals deze plek van oudsher heet. 

 

Wijngaarden

De wijngaarden voor deze wijn zijn meer dan 40 jaar oud en voor 100% aangeplant met de authentieke Verdejo druif. Het gebied is relatief jong en pas begin jaren 80 werden de wijnen uit het gebied erkend en ontstond de herkomstbenaming Rueda. De wijngaarden liggen tussen de 700 – 800 meter boven zeeniveau en kent een landklimaat met ijskoude winters en bloedhete condities in de zomer. Door het grote verschil in dag- en nachttemperatuur worden de karakteristieke aroma’s waar de wijn om bekend staat gevormd. De bodemstructuur kenmerkt zich door zand en voornamelijk alluviale afzet zoals kiezel van oude rivieren waardoor de drainage perfect is.

 

Kelder

In de kelders van Eresma vind je voornamelijk grote roestvrijstalen tanks van 5.000 tot wel 40.000 liter. De druiven worden vergist op een temperatuur van 12 tot 14 graden Celsius. Slechts een kleine oplage van oude stokken Verdejo verkregen fruit ondergaat een vergisting en lagering op hout. (niet deze wijn) De druiven worden ondanks de grootte van het bedrijf handmatig geoogst en er vindt een triage (selectie van druiventrossen) plaats zodat alleen het mooiste fruit in de kuipen terecht komt.

 

Geur en Smaak

In het glas een licht strogele kleur met een intense neus van gemaaid gras, witte bloemen en frisse appeltonen. In de mond elegant met een verfijnde zuurgraad en in de afdronk een heel licht bittertje, zo herkenbaar voor een mooie en rijke Verdejo.

 

Bio- Biodynamisch

Nee, conventionele wijnbouw

 

Copyright © WYTSE VAN DER ZWEEP 18-02-2018 14:44