Furlan Pinot Grigio Piave DOC Bianco 2016

Op voorraad
2016 | 0,75 l. | 6 / DS | 12% | Bevat SO2 | IT
Categories: Catalogus , Witte Wijn , Wines
Furlan Pinot Grigio Piave DOC Bianco 2016 is beschikbaar om te kopen in stappen van 6

Wijn

Furlan Pinot Grigio Piave DOC Bianco 

 

Domein en wijnmakers

Furlan Vini | Amedeo Furlan | Alberto Furlan | Moreno Furlan

 

Gebied

San Vendemiano | Treviso, Piave & Conegliano-Valdobiadenne | Prosecco | Italië       

 

Areaal

21 ha in eigendom | klein deel gehuurde wijngaarden van familieleden

 

Productie

400.000 – 450.000 flessen per jaar

 

Druivenras

Pinot Grigio

 

Type wijn

Wit

 

Historie

Amadio Furlan is de grondlegger van het bedrijf in de jaren dertig van de vorige eeuw. Zijn zoon Pietro is in de voetsporen van zijn vader getreden en vandaag de dag zijn de neven Amedeo, Alberto en Moreno Furlan verantwoordelijk voor het oogsten en produceren. De wijngaarden zijn in eigen beheer waaronder een paar hectare van oud-voetballer, en tevens neef, Alessandro del Piero. Naast het maken van wijn is er op het domein een agritourismo (kleinschalig hotel) met 4 kamers waar je in alle rust kunt verblijven. De Prosecco’s en stille wijnen worden hier met veel liefde geproduceerd en zijn mooi droog en van uitmuntende kwaliteit.

 

Wijngaarden

Het domein ligt in het vredige dorpje San Vendemiano en de wijngaarden bevinden zich voornamelijk in de DOCG Conegliano-Valdobbiadene. Dit gebied staat beter bekend als het originele en beste gebied voor de productie van Prosecco wijnen, maar er komen hier ook prachtige witte wijnen vandaan. De druiven voor deze Pinot Grigio komen uit de DOC delle Venezie van wijngaarden met een oostelijke positie. De bodem is arm, droog en grindachtig met een kiezelgrond waar de stokken goed op gedijen. In het gebied heerst een mild klimaat met veel relatief veel regen. 

 

Kelder

De druiven worden handmatig geoogst. In 2010 zijn volledig nieuwe kelders gerealiseerd en hebben een gedeelte van de oude kelders hun onderkomen afgestaan aan de agritourismo. Nadat de druiven zijn geoogst worden ze apart ontsteelt. De witte druiven ondergaan een schilinweking en vergisting in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks. De wijn blijft 6 maanden rijpen op de lie (dode gistcellen) voordat de botteling plaatsvindt.

 

Geur en Smaak

De wijn heeft een licht strogele kleur met koperkleurige reflecties. Vol van smaak, structuur en goede balans in de zuren. Een fruitig bouquet met een hint van tropisch fruit en amandel in de afdronk. 

 

Bio- Biodynamisch

Nee, conventionele wijnbouw.

 

Copyright © WYTSE VAN DER ZWEEP 31-08-2018 14:50