Furlan Prosecco Frizzante DOC Schroefdop Piccolo SA

Niet op voorraad
SA | 0,20 l. | 24 / DS | 11% | Bevat SO2
Categories: Catalogus , Mousserende Wijn , Wines

Wijn

Furlan Prosecco Frizzante DOC Schroefdop SA

 

Domein en wijnmakers

Furlan Vini | Amedeo Furlan | Alberto Furlan | Moreno Furlan

 

Gebied

San Vendemiano | Treviso, Piave & Conegliano-Valdobiadenne | Prosecco | Italië       

 

Areaal

21 ha in eigendom | klein deel gehuurde wijngaarden van familieleden

 

Productie

400.000 – 450.000 flessen per jaar

 

Druivenras

Glera

 

Type wijn

Wit Mousserend

 

Historie

Amadio Furlan is de grondlegger van het bedrijf in de jaren dertig van de vorige eeuw. Zijn zoon Pietro is in de voetsporen van zijn vader getreden en vandaag de dag zijn de neven Amedeo, Alberto en Moreno Furlan verantwoordelijk voor het oogsten en produceren. De wijngaarden zijn in eigen beheer waaronder een paar hectare van oud-voetballer, en tevens neef, Alessandro del Piero. Naast het maken van wijn is er op het domein een agritourismo (kleinschalig hotel) met 4 kamers waar je in alle rust kunt verblijven. De Prosecco’s en stille wijnen worden hier met veel liefde geproduceerd en zijn mooi droog en van uitmuntende kwaliteit.

 

Wijngaarden

Het domein ligt in het vredige dorpje San Vendemiano en de wijngaarden bevinden zich voornamelijk in de DOCG Conegliano-Valdobbiadene. Dit gebied staat beter bekend als het originele en beste gebied voor de productie van Prosecco wijnen. De meeste wijngaarden zijn aangeplant met glera (voorheen bekend als prosecco). De druiven voor deze frizzante groeien in de DOC Treviso waar de wijngaarden een zuidoostelijke positie hebben. In het gebied heerst een mild klimaat met veel relatief veel regen. 

 

Kelder

De wijngaarden worden handmatig geoogst. In 2010 zijn volledig nieuwe kelders gerealiseerd en hebben een gedeelte van de oude kelders hun onderkomen afgestaan aan de agritourismo. Nadat de druiven zijn geoogst worden ze ontsteelt en geperst. Het sap voor de mousserende wijnen wordt vervolgens niet allemaal direct vergist maar ten dele als basiswijn en most (onvergist druivensap) opgeslagen in grote roestvrijstaal tanks rond de 0 graden Celsius. De tweede vergisting vindt anders dan in de Champagne niet plaats op de fles maar volgens de methode charmat (tweede vergisting op roestvrijstaal tanks met een botteling onder tegendruk).

 

Geur en Smaak

Deze Prosecco heeft een licht strogele kleur met een groene zweem. De bubbels zijn lichtvoetig van stijl met typische primaire aroma’s zoals peer en lychee en een rond, fruitig karakter in de mond.

 

Bio- Biodynamisch

Nee, conventionele wijnbouw.

 

Copyright © WYTSE VAN DER ZWEEP 20-02-2018 14:50