Garras by Joy Gascogne Blanc 2017

Op voorraad
2017 | 0,75 l. | 6 / DS | 11,5% | Bevat SO2
Categories: Catalogus , Witte Wijn , Wines
Garras by Joy Gascogne Blanc 2017 is beschikbaar om te kopen in stappen van 6

Wijn

Garras by Joy Gascogne Blanc

 

Domein en Wijnmakers

Domaine Garras by Joy | Olivier Gessler & Kevin Gessler

 

Gebied

Panjas | Gascogne | Sud-Ouest | Frankrijk

 

Areaal

160 ha in eigendom | 15 ha aangekochte druiven

 

Productie

1.000.000 flessen per jaar

 

Druivenrassen

Colombard | Ugni Blanc | Gros Manseng | Sauvignon Blanc 

 

Type

Wit  

 

Historie

Van origine komt de familie Gessler uit Zwitserland, maar begin 20e eeuw besluit de vader van André Gessler zich te vestigen in de regio Gers ten zuidwesten van Bordeaux. De regio staat voornamelijk bekend om de productie van Armagnac in die tijd. Tegenwoordig is de dagelijkse leiding van het familiebedrijf in handen van de broers Roland en Olivier Gessler en hun neven Gaël & Kevin Gessler. In het verleden werden er op het domein nog ganzen gehouden voor de productie van foie gras (ganzenlever) maar tegenwoordig ligt de focus voor de volle 100% op het produceren van wijn en Armagnac.

 

Wijngaarden

Het domein omvat ruim 160 ha wijngaarden met diverse druivenrassen. Met de invloed van de Atlantische Oceaan in het westen en de Pyreneeën in het zuiden heeft de Gascogne een perfect microklimaat. Hier komen dan ook zeer frisse en aromatische wijnen vandaan. De druiven voor deze wijn komen van hellingen met een gunstige zuidelijke positie. Men oogst de druiven gedurende de nacht met de machine om de optimale frisheid te kunnen behouden. De bodem bevat voornamelijk klei, zand en kiezel met alluviaal silt of slib (afzet van een rivier of meer).

 

Kelder

De kelders zijn door de jaren heen behoorlijk gemoderniseerd. Zo is er veel geïnvesteerd in roestvrijstalen temperatuur gecontroleerde tanks om oxidatie (invloed van zuurstof op de wijn) te voorkomen. Eerst ondergaan de druiven een koude schilinweking tussen de 8 en 15 uur. Daarna worden de druiven zo zacht mogelijk geperst en apart vergist in de roestvrijstalen tanks op een temperatuur van 18 graden Celsius. In de tanks rijpen ze nog 4 maanden op de lie (dode gistcellen). Daarna wordt de wijn geblend en gebotteld.

 

Geur en Smaak

De wijn heeft een lichtgele kleur met groene hints. De neus is fruitig en stuivend met aroma’s van citrus, grapefruit en exotische tinten zoals lychee. In de mond verfrissend, intens en plezierig om te drinken. 

 

Bio- Biodynamisch

Nee, conventionele wijnbouw, wel gecertificeerd als ‘Integrated Farmers’ waarbij ze de impact van de productie op de omgeving zo beperkt mogelijk houden.

 

Copyright © WYTSE VAN DER ZWEEP 11-02-2018 14:52