Henri Nordoc Cinsault Rose 2017

Op voorraad
2017 | 0,75 l. | 6 / DS | 12% | Bevat SO2 | FR
Categories: Catalogus , Rosé Wijn , Wines
Henri Nordoc Cinsault Rose 2017 is beschikbaar om te kopen in stappen van 6

Wijn

Henri Nordoc Cinsault Rosé

 

Domein en Wijnmaker

Henri Nordoc | Claude Serra

 

Gebied

St. Rémy de Provence | Languedoc | Frankrijk

 

Areaal

Samenwerkingsverband 11 domaines, Claude is wijnmaker | geen eigen wijngaarden

 

Productie

1.000.000 flessen per jaar

 

Druivenras

Cinsault

 

Type

Rosé

 

Historie

In 2005 ziet SO vignerons het levenslicht als kleine ‘negociant’ (handelaar). De samenwerking tussen Daniël Orsolini en Claude Serra in het uiterste zuiden van Frankrijk blijkt een groot succes. Ze richten zich op toegankelijke wijnen met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Claude is naast wijnmaker tevens professor oenologie aan de Universiteit van Montpellier. Het netwerk van beide heren is zeer groot waardoor ze van jaar tot jaar de beschikking hebben over veel mooi fruit uit de regio om wijn van te maken.   

 

Wijngaarden

De wijngaarden bevinden zich ten noordoosten van de Camarque in de Languedoc en aan het oosten grenzen ze aan de Provence. Tevens brengen Daniël & Claude wijnen op de markt van wijngaarden uit het zuidelijkste puntje van het Rhônedal. De wijngaarden voor deze rosé liggen in de buurt van Marseillan, dichtbij etang de Thau. Er heerst hier een koel klimaat waardoor de druiven heel goed hun zuurgraad behouden. De bodem is zanderig met losse stenen aan de oppervlakte. 

 

Kelder

De vinificatie vindt op een moderne manier plaats. De nadruk van Claude’s wijnen ligt op het primaire fruit en toegankelijke wijnen. Deze rosé wordt op de saignée methode gemaakt, dat heet wel het bloeden van de druiven. De schilinweking van de blauwe druiven aan het begin van de vergisting duurt 8 tot 12 uur en daarna worden ze geperst. Zo ontstaat er een mooie zalmroze kleur van de wijn. De most vergist verder in roestvrijstalen tanks op een lage temperatuur.  

 

Geur en Smaak

De wijn heeft een elegante neus van wilde rode bessen met tonen van mediterrane bloemen. Hij is rond en zacht in de mond en heeft een perfecte balans tussen de rijke fruitaroma’s en de frisse zuren met een lange afdronk.

 

Bio- Biodynamisch

Nee, conventionele wijnbouw  

 

Copyright © WYTSE VAN DER ZWEEP 10-02-2018 15:42