Henri Nordoc Merlot Rouge 2017

Op voorraad
2017 | 0,75 l. | 6 / DS | 12,5% | Bevat SO2 | FR
Categories: Catalogus , Rode Wijn , Wines
Henri Nordoc Merlot Rouge 2017 is beschikbaar om te kopen in stappen van 6

Wijn

Henri Nordoc Merlot Rouge

 

Domein en Wijnmaker

Henri Nordoc | Claude Serra

 

Gebied

St. Rémy de Provence | Languedoc | Frankrijk

 

Areaal

Samenwerkingsverband 11 domaines, Claude is wijnmaker | geen eigen wijngaarden

 

Productie

1.000.000 flessen per jaar

 

Druivenras

Merlot

 

Type

Rood

 

Historie

In 2005 ziet SO Vignerons het levenslicht als kleine ‘negociant’ (handelaar). De samenwerking tussen Daniël Orsolini en Claude Serra in het uiterste zuiden van Frankrijk blijkt een groot succes. Ze richten zich op toegankelijke wijnen met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Claude is naast wijnmaker tevens professor oenologie aan de Universiteit van Montpellier. Het netwerk van beide heren is zeer groot waardoor ze van jaar tot jaar de beschikking hebben over veel mooi fruit uit de regio om wijn van te maken.   

 

Wijngaarden

De wijngaarden bevinden zich ten noordoosten van de Camarque in de Languedoc en aan het oosten grenzen ze aan de Provence. Tevens brengen Daniël & Claude wijnen op de markt van wijngaarden uit het zuidelijkste puntje van het Rhônedal. De wijngaarden van deze wijn liggen in de heuvels langs de mediterraanse kust, een perfect klimaat voor de druiven om te rijpen. De bodem bestaat uit kalk- en klei met gebroken stenen waar de merlot zeer goed op gedijt.    

 

Kelder

De vinificatie vindt op een moderne manier plaats. De nadruk van Claude’s wijnen ligt op het primaire fruit en toegankelijke wijnen. De druiven ondergaan eerst een koude schilinweking van 5 dagen op 8 graden Celsius. Daarna vergisten de druiven in roestvrijstalen tanks op een temperatuur van 22 graden Celsius.  De wijn ondergaat de malolactische gisting (omzetting van appelzuur in melkzuur) rijpt in de tank 8 maanden op de lie (dode gistcellen).  

 

Geur en Smaak

De wijn heeft een donkerrode kleur met een lichte rand. In de neus aroma’s van specerijen zoals eucalyptus en verse rode kersen. In de afdronk komen de zoete fruittonen en zachte tannines naar voren.

 

Bio- Biodynamisch

Nee, conventionele wijnbouw  

 

Copyright © WYTSE VAN DER ZWEEP 10-02-2018 15:42