Kloster am Spitz Spitzmüle 2016

Op voorraad
2016 | 0,75 l. | 6 / DS | 12,5% | BIO | Bevat SO2 | AT
Categories: Witte Wijn , Catalogus , Wines
Kloster am Spitz Spitzmüle 2016 is beschikbaar om te kopen in stappen van 6

Wijn
Kloster am Spitz Spitzmule


Domein en wijnmaker
Kloster am Spitz | Thomas Schwarz


Gebied
Burgenland | Oostenrijk


Areaal
Onbekend ha eigen wijngaarden


Productie
50.000 flessen per jaar


Druivenrassen
Grüner Veltliner


Type wijn
Wit


Historie
Thomas Schwarz is de jonge telg uit de familie, zijn hart lag al vanaf dat hij een kleine jongen was bij de wijnbouw. Het domein Kloster am Spitz nam hij over van zijn ouders en hij volgde zijn eigen weg door over te gaan op biologische wijnbouw. Vanaf 2008 is het bedrijf officieel biologisch gecertificeerd. Thomas Schwarz maakt op eigenzinnige wijze zijn wijnen met een geheel eigen smaakprofiel.


Wijngaarden
De bodem van de wijngaarden bestaan voornamelijk uit zanderige Muschelkalk, zo kenmerkend voor deze streek.


Kelder
Eind september worden de druiven met de hand geoogst en in kisten van 300 kg verzameld. Daarna langzaam geperst en de fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks gedurende 4 weken. In de tanks rijpt de wijn daarna nog enige tijd op de lie (dode gistcellen).


Geur en Smaak
Een stuivende wijn met frisse appeltonen, passievrucht, mandarijn en bloemen in de geur. Levendig, spannend en sprankelend met een laag alcoholpercentage van 11% en mooie balans in de zuren.


Bio- Biodynamisch
Ja, biologisch gecertificeerd.


Copyright © WYTSE VAN DER ZWEEP 06-07-2018 12:30