Louis Jadot Pommard 1er Cru Les Rugiens 2015

Op voorraad
2015 | 0,75 l. | 6 / DS | 13,5% | Bevat SO2 | FR
Categories: Rode Wijn , Catalogus , Wines
Louis Jadot Pommard 1er Cru Les Rugiens 2015 is beschikbaar om te kopen in stappen van 6

Wijn

Louis Jadot Pommard 1er Cru Les Rugiens

 

Domein en Wijnmaker

Louis Jadot | Frederic Barnier 

 

Gebied

Côtes de Beaune | Bourgogne | Frankrijk        

 

Areaal

150 ha in eigendom | aangekochte druiven

 

Productie

Onbekend aantal flessen per jaar

 

Druivenras

Pinot Noir

 

Type wijn

Rood

 

Historie

Maison Louis Jadot werd in 1859 opgericht door Louis Henry Jadot. Aanvankelijk kocht hij druiven van boeren uit de omgeving en het was oorspronkelijk een handelshuis, maar vandaag de dag bezit Louis Jadot meer dan 150 hectare aan eigen wijngaarden. Deze liggen verspreid over het gebied van de Côte de Nuits tot de Beaujolais. In de wijnen laat Louis Jadot zoveel mogelijk het terroir tot uitdrukking komen, ze streven naar echte terroirwijnen. Het wijnhuis bouwt ondertussen ambitieus aan de toekomst. Sinds 1996 is het huis eigenaar van Chateau des Jacques in Moulin-a-Vent. Dit is het eerste huis in de Bourgogne met aanzienlijke belangen in de Beaujolais. 

 

Wijngaarden

Het dorp Pommard ligt tussen Volnay in het zuiden en Beaune in het noorden in. Elke wijngaard heeft zo zijn eigen specifieke kenmerken. Men laat de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan en er wordt zo min mogelijk ingegrepen in het vinificatieproces. In de Bourgogne heerst een landklimaat met warme zomers en koude winters. De bodems bestaan vooral uit zand en graniet. De wijngaard Rugiens ligt vlakbij het dorp. De naam ‘Rugiens’ van deze Pommard verwijst naar de roodgekleurde aarde in de wijngaard.

 

Kelder

De druiven worden handmatig en met zorg geplukt. De druiven worden vergist in roestvrijstalen tanks gedurende 3 tot 4 weken. Daarna rijpt de wijn 10 tot 12 maanden op eikenhouten vaten voordat hij wordt gebotteld. 

 

Geur en Smaak

Een krachtige, robuuste mannelijke wijn met aroma’s van rijk rood fruit en aardse tonen. De afdronk is lang en intens met diepe smaken van kersen en bramen. De wijn heeft een bewaarpotentieel van 20 tot 25 jaar. 

 

Bio- Biodynamisch

Nee, conventionele wijnbouw  

 

Copyright © WYTSE VAN DER ZWEEP 23-02-2018 15:05