Markus Huls Spatburgunder 2016

Op voorraad
2016 | 0,75 l. | 6 / DS | 12,5% | BIO | Bevat SO2 | DE
Categories: Catalogus , Rode Wijn , Wines
Markus Huls Spatburgunder 2016 is beschikbaar om te kopen in stappen van 6

Wijn

Markus Hüls Spatburgunder

 

Domein en Wijnmaker

Weingut Hüls | Markus Hüls

 

Gebied

Kröv | Moezel | Duitsland

 

Areaal

5 ha in eigendom | geen aangekochte druiven

 

Productie

35.000 flessen per jaar

 

Druivenras

Pinot Noir

 

Type wijn

Rood

 

Historie

Markus Hüls is geboren in 1984 en groeide op in het Weingut Hüls-Rosendahl van zijn ouders in Kröv aan de Moezel. Hij raakte al op jonge leeftijd besmet met het ‘wijnvirus’. Hij studeerde af als werkbouwtuigkundig engineer en deed zijn eerste ervaring op als wijnmaker bij zijn ouders. Later werkte hij bij Markus Molitor, de onverbiddelijke protectionist van de traditionele en natuurlijke vinificatiestijl uit de Moezel.

 

Wijngaarden

Markus Hüls bezit 5 ha aan wijngaarden. De druiven voor deze wijn komen uit de wijngaarden Steffensberg en Kirchlay. In de Moezel rijzen de wijngaarden als het ware uit de rivier omhoog. Om deze steillagen (een hellingspercentage tot wel 60%) te bewerken is de nodige kennis en ervaring gewenst. Het begint al bij de selectie van de juiste druivenstokken die worden gebruikt voor het herbeplanten van de oude wijngaarden. Er worden voornamelijk stokken geselecteerd die zijn geënt op extreem langzaam groeiende onderstammen. Het doel hiervan is om een permanente lage opbrengst van de wijnstok te bewerkstelligen. De bodem in de wijngaarden bestaat uit blauwe leisteen, zo herkenbaar in de Moezel. In de wijngaarden werkt Markus bovendien volledig biologisch.

 

Kelder

De druiven worden handmatig geplukt als ze een optimale rijpheid hebben bereikt. In de moderne kelder worden de 100% gezonde druiven zeer langzaam en spontaan vergist gedurende 17 dagen in open vaten. De hoed van de wijn wordt regelmatig met de hand ondergedompeld zodat alle kleur en aroma’s optimaal uit de druiven wordt onttrokken. Daarna wordt de most langzaam geperst en rijpt de wijn 17 maanden in nieuwe- en oude Franse eikenhouten vaten.

 

Geur en Smaak

Een intense neus van morello-kersen , bosvruchten, kruiden, vanille, donkere chocolade en een hint van graniet. In de mond is hij elegegant geconcentreerd met een zachte lange afdronk.  

 

Bio- Biodynamisch

Ja, biologische wijnbouw  

 

Copyright © WYTSE VAN DER ZWEEP 16-02-2018 16:28