Markus Huls Weissburgunder 2017

Op voorraad
2017 | 0,75 l. | 6 / DS | 11,5% | BIO | Bevat SO2 | DE
Categories: Catalogus , Witte Wijn , Wines
Markus Huls Weissburgunder 2017 is beschikbaar om te kopen in stappen van 6

Wijn

Markus Hüls Weissburgunder

 

Domein en Wijnmaker

Weingut Hüls | Markus Hüls

 

Gebied

Kröv | Moezel | Duitsland

 

Areaal

5 ha in eigendom | geen aangekochte druiven

 

Productie

35.000 flessen per jaar

 

Druivenras

Weissburgunder

 

Type wijn

Wit

 

Historie

Markus Hüls is geboren in 1984 en groeide op in het Weingut Hüls-Rosendahl van zijn ouders in Kröv aan de Moezel. Hij raakte al op jonge leeftijd besmet met het ‘wijnvirus’. Hij studeerde af als werkbouwtuigkundig engineer en deed zijn eerste ervaring op als wijnmaker bij zijn ouders. Later werkte hij bij Markus Molitor, de onverbiddelijke protectionist van de traditionele en natuurlijke vinificatiestijl uit de Moezel.

 

Wijngaarden

Markus Hüls bezit 5 ha aan wijngaarden. De druiven voor deze wijn komen uit de wijngaarden Steffensberg, Letterlay en Kirchlay. In de Moezel rijzen de wijngaarden als het ware uit de rivier omhoog. Om deze steillagen (een hellingspercentage tot wel 60%) te bewerken is de nodige kennis en ervaring gewenst. Het begint al bij de selectie van de juiste druivenstokken die worden gebruikt voor het herbeplanten van de oude wijngaarden. Er worden voornamelijk stokken geselecteerd die zijn geënt op extreem langzaam groeiende onderstammen. Het doel hiervan is om een permanente lage opbrengst van de wijnstok te bewerkstelligen. De bodem in de wijngaarden bestaat uit blauwe leisteen, zo herkenbaar in de Moezel. In de wijngaarden werkt Markus bovendien volledig biologisch.

 

Kelder

De druiven worden handmatig geplukt als ze een optimale rijpheid hebben bereikt. In de moderne kelder worden de 100% gezonde druiven voorzichtig geperst. Het druivensap wordt zeer langzaam en spontaan vergist zodat alle facetten in de smaak zich op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. De wijnen rijpen lang door op de lie (dode gistcellen) en krijgen de tijd om zonder ingrijpen te stabiliseren. Markus Hüls maakt zijn wijnen op een fruitige, minerale stijl met veel passie en enthousiasme.

 

Geur en Smaak

Deze Weissburgunder is heerlijk fris met fruitige aroma’s. Door het koele klimaat heeft de wijn een goede zuurgraad en een fijne structuur in de afdronk.

 

Bio- Biodynamisch

Ja, biologische wijnbouw.  

 

Copyright © WYTSE VAN DER ZWEEP 31-08-2018 15:28