Sebastien Magnien Pommard Les Petit Noizons Rouge 2016

Op voorraad
2016 | 0,75 l. | 6 / DS | 13% | Bevat SO2 | FR
Categories: Catalogus , Rode Wijn , Wines
Sebastien Magnien Pommard Les Petit Noizons Rouge 2016 is beschikbaar om te kopen in stappen van 6

Wijn

Sebastien Magnien Pommard Les Petits Noizons

 

Domein en Wijnmaker

Domaine Sebastien Magnien | Sebastien Magnien      

 

Gebied

Meursault | Côtes de Beaune | Bourgogne | Frankrijk 

 

Areaal

12 ha in eigendom | geen aangekochte druiven

 

Productie

35.000 - 50.000 flessen per jaar

 

Druivenras

Pinot Noir

 

Type wijn

Rood

 

Historie

Sébastien Magnien (1981) is één van de meest getalenteerde wijnmakers van zijn generatie.

Op jonge leeftijd neemt hij de helft van de wijngaarden over van het familiedomein Domaine Parigot in Meloisey (Hautes-Côtes de Beaune). Hij vestigt zich echter in het hart van het prestigieuze dorp Meursault en runt tot op de dag van vandaag het domein samen met zijn moeder Brigitte. Voordat hij de wijnen onder zijn eigen naam op de markt bracht, deed hij onder andere ervaring op bij Nicolas Rossignol-Trapet in Gevrey-Chambertin, Olivier Leflaive in Puligny-Montrachet en over de grens in Californië USA.

 

Wijngaarden

De Bourgogne kent de oudste en meest nauwkeurig afgebakende wijngaardpercelen ter wereld. In de elfde eeuw vestigde de Cisterciënzer kloosterorde zich in Cîteaux en Vougeot. De monniken ontwikkelden deze zogenaamde ‘climats’ en brachten ze als eerste in kaart. De percelen van het domein Magnien bevinden zich in verschillende appelations (herkomstbenamingen) van de Côtes de Beaune. De wijngaard van deze Pommard ligt op de top van de heuvel net boven de Pommard 1er Cru Les Charmots en heeft een zuidelijke positie. De stokken in de wijngaard zijn 80 jaar oud.

 

Kelder

De druiven worden handmatig en met zorg geplukt. In de kleine kelders bij het domein vergisten de wijnen op barrique (eiken vat van 228 liter). De rode druiven worden eerst ontsteelt alvorens de fermentatie plaats vindt, met elegante en fluweelzachte tannines als resultaat. De lagering is op eiken vaten voor 12 tot 15 maanden en vervolgens nog 6 maanden op tank alvorens botteling. De rode wijnen van dit kaliber kunnen prachtig ouderen.

 

Geur en Smaak

In de neus heeft de wijn een intens fruitig bouquet met rode vruchten zoals aardbei en kersen, mooie mineraliteit en in de mond getoaste en gerookte tonen. Prachtige concentratie en goede tanninestructuur zorgen voor een lange en aanhoudende afdronk.

 

Bio- Biodynamisch

Nee, conventionele wijnbouw  

 

Copyright © WYTSE VAN DER ZWEEP 18-02-2018 15:05