Sebastien Magnien Saint Romain Sous le Château Blanc 2016

Op voorraad
2016 | 0,75 l. | 6 / DS | 13% | Bevat SO2 | FR
Categories: Catalogus , Witte Wijn , Wines
Sebastien Magnien Saint Romain Sous le Château Blanc 2016 is beschikbaar om te kopen in stappen van 6

Wijn

Sebastien Magnien Saint Romain Sous le Château Blanc

 

Domein en Wijnmaker

Domaine Sebastien Magnien | Sebastien Magnien      

 

Gebied

Meursault | Côtes de Beaune | Bourgogne | Frankrijk 

 

Areaal

12 ha in eigendom | geen aangekochte druiven

 

Productie

35.000 - 50.000 flessen per jaar

 

Druivenras

Chardonnay  

 

Type wijn

Wit

 

Historie

Sébastien Magnien (1981) is een van de meest getalenteerde wijnmakers van zijn generatie.

Op jonge leeftijd neemt hij de helft van de wijngaarden over van het familiedomein Domaine Parigot in Meloisey (Hautes-Côtes de Beaune). Hij vestigt zich echter in het hart van het prestigieuze dorp Meursault en runt tot op de dag van vandaag het domein samen met zijn moeder Brigitte. Voordat hij de wijnen onder zijn eigen naam op de markt bracht deed hij onder andere ervaring op bij Nicolas Rossignol-Trapet in Gevrey-Chambertin, Olivier Leflaive in Puligny-Montrachet en over de grens in Californië VS.

 

Wijngaarden

De Bourgogne kent de oudste en meest nauwkeurig afgebakende wijngaardpercelen ter wereld. In de elfde eeuw vestigde de Cisterciënzer kloosterorde zich in Cîteaux en Vougeot. De monniken ontwikkelden deze zogenaamde ‘climats’ en brachten ze als eerste in kaart. De percelen van het domein Magnien bevinden zich in verschillende appelations (herkomstbenamingen) van de Côtes de Beaune waaronder Saint Romain. De druiven van de wijngaard komen van stokken van 60 jaar oud, hebben een zuidelijke positie met bodem met kalkstenen.  

 

Kelder

De druiven worden met zorg met de hand geplukt. Na de fermentatie verblijft de wijn 6 maanden in roestvrijstalen tanks. Daarna wordt de wijn worden gedurende 12 maanden opgevoed op gebruikte en deels (20%) nieuwe vaten. De wijn ondergaat de malolactische vergisting (omzetting van appelzuur in melkzuur). Het resultaat is rijk en rond maar altijd met goede zuren en spanning.

 

Geur en Smaak

In de neus intense minerale aroma’s en brioche met een prachtige concentratie in de mond, een zweem van vanilletonen, gevolgd door een lange afdronk met verfijnde zuren.

 

Bio- Biodynamisch

Nee, conventionele wijnbouw.  

 

Copyright © WYTSE VAN DER ZWEEP 18-02-2018 18:05